Acidline, ‘J’ met een superstrakke lage B

De Acidline is onze eigen moderne interpretatie van de Jazz Bass. Naar gelijkenis met het klassieke ‘J’ concept heeft deze bas een geschroefde hals en twee single coil J-pickups. De body heeft de kenmerkende offset van een Jazz Bass, maar vertoont tegelijkertijd de uitgesproken lijnen van andere Rikkers-modellen zoals de Bodyline. Een doorslaggevend verschil met de klassieke J is de superstijve hals van kwartiers esdoorn. Deze moderne halsconstructie verleent de Acidline een bijzonder strakke lage B. Gecombineerd met z’n diepe knor is de Acidline interessant voor de veeleisende J-bassist die open staat voor een eigentijdse, meer dominante variant van het klassieke Jazz Bass geluid.

Rikkers Acidline Bassguitars

Custom pickups, actieve toonregeling

De Acidline wordt uitsluitend geleverd met hoogwaardige pickups en elektronica. In principe monteren we onze eigen handgewonden Rikkers J-pickups, desgewenst gebruiken we echter ook J-style pickups van diverse andere topmerken. Voor een zo veelzijdig mogelijke sound rusten we de Acidline uit met actieve toonregeling van Aguilar.

Rikkers Acidline Bassguitars

Optimaal speelcomfort

Zoals bij alle custom bassen van Rikkers staat speelcomfort voorop bij de Acidline. Ondanks de geschroefde hals is de overgang tussen hals en body zeer vloeiend vormgegeven. Het gebruikelijke hoekige blok waaraan de hals is bevestigd, ontbreekt zelfs geheel. Hierdoor zijn de hogere halsposities heel comfortabel bespeelbaar. Zoals het een echte Rikkers betaamt, heeft de Acidline een asymmetrisch halsprofiel, ofwel dikker onder de B- of E-snaar en dunner onder de G-snaar. Door dit ergonomische design ligt de hals bijzonder comfortabel in de hand.

Rikkers Acidline Bassguitars

Volledig custom made

Elke Acidline is een uniek instrument waarvan er daadwerkelijk maar één bestaat. Weliswaar heeft de bas altijd twee single coil J-pickups, maar voor het overige bouwen we de Acidline graag volledig naar jouw persoonlijke voorkeuren. Tot de mogelijkheden behoren zowel exotische houtsoorten als de beproefde houtcombinatie van een essen of elzen body met een esdoorn hals en palissander toets. Ook qua afwerking zijn de mogelijkheden legio; variërend van een authentieke sunburst tot een natuurlijke finish met olie en was. Vanzelfsprekend is de Acidline verkrijgbaar als 4-, 5- en 6-string, gefret en fretless, en (zonder meerkosten) linkshandig.