Acoustiline, ingenieuze akoestische bas

De Acoustiline is een full hollowbody elektrische basgitaar die speciaal ontwikkeld is voor een optimaal gedefinieerd akoestisch signaal naar de versterker. Typerend voor het design is het ontbreken van het gebruikelijke klankgat of f-holes. In plaats hiervan heeft de Acoustiline opvallende basreflexpoorten in het zijblad die het geluid projecteren naar de bespeler. Deze constructie levert een vele malen stijver bovenblad op met daardoor een krachtiger geluidsafgifte. Om esthetische reden zijn de toonregelknoppen niet prominent in het bovenblad geplaatst maar juist in het zijblad, stijlvol in lijn met de basreflexpoorten.

Rikkers Acoustiline Bassguitars

Geïnspireerd door de contrabas

Naar klassiek voorbeeld van de contrabas heeft de Acoustiline een gewelfd spruce bovenblad en een flamed maple achterblad. In het inwendige van de body zorgt een spruce X-brace onder het bovenblad voor exact de juiste mate van versteviging, en daarmee voor een resonant en tegelijkertijd krachtig geluid. De hals is gebouwd van twee delen kwartiers hard maple met een Indisch palissander toets. De hals zit verlijmd in de body. Voor een natuurlijk, transparant geluid is de bas voorzien van een palissander staartstuk en brug. Geïntegreerd in de palissander brug zorgt een high-end piëzo pickupsysteem voor dezelfde fluwelen akoestiek die ook onze Hollowline semi-hollowbody bassen kenmerkt.

Rikkers Acoustiline Bassguitars

Optimaal speelcomfort

De Acoustiline is ontworpen voor optimaal speelcomfort. De overgang tussen hals en body is vloeiend vormgegeven, waardoor ook de hogere halsposities uiterst comfortabel bespeelbaar zijn. Verder heeft de bas standaard een asymmetrisch halsprofiel, ofwel dikker onder de B-snaar en dunner onder de G-snaar. Door dit ergonomische design ligt de hals bijzonder comfortabel in de hand.

Rikkers Acoustiline Bassguitars

Custom made

De Acoustiline kan volledig naar jouw persoonlijke voorkeuren worden gebouwd. Weliswaar heeft de bas standaard een spruce bovenblad en flamed maple achterblad, maar voor het overige body- en halshout bieden we vele mogelijkheden. Hetzelfde geldt voor de finish van de body, denk bijvoorbeeld aan een gekleurde, transparante nitrocellulose lak, of juist een authentieke politoer afwerking voor een ‘contrabas-look’. De hals wordt standaard afgewerkt met olie en was voor een natuurlijke, snelle ‘feel’. Vanzelfsprekend is de Acoustiline verkrijgbaar als 4-, 5- en 6-string, gefret en fretless, en (zonder meerkosten) linkshandig.