Bodyline, ergonomisch en excentriek

De Bodyline is een opvallende verschijning met z’n geprononceerde hoorns en vloeiende contouren. Deze karakteristieke bas heeft een ergonomisch design. Zo is de achterzijde van de body gewelfd zodat deze comfortabel aansluit op het lichaam. Ook is de achterzijde van de body afgeschuind, waardoor de bas iets naar het lichaam toe kantelt.

Rikkers Bodyline Bassmodels

Elegante details

Het silhouet van de Bodyline is afgeleid van de Rikkers Flatline. Echter, naast z’n ergonomische vormgeving onderscheidt de Bodyline zich door enkele elegante details. Zo heeft de body aan het uiteinde een eigenzinnige punt. Geraffineerd is ook de afwerking van het fretboard dat na de 24e fret eindigt in golvende lijnen en een markant punt.

Rikkers Bodyline Bassmodels

Ergonomische doorlopende hals

De Bodyline is standaard uitgevoerd met een doorlopende hals. Deze constructie levert een vol en gecomprimeerd geluidskarakter op dat past bij een kwaliteitsbas als deze. Verder heeft de Bodyline standaard een asymmetrisch halsprofiel, ofwel dikker onder de B-snaar en dunner onder de G-snaar. Door dit ergonomische design ligt de hals bijzonder comfortabel in de hand.