Classics met een powersound

Naast onze lijn Rikkers bassen bouwen we regelmatig klassiekers zoals de Jazzbass en Precision. Maar dan naar onze eigen ideeën over sound, uitstraling en speelcomfort. Vaak komen er in onze shop bassisten langs die al een ‘J’ of ‘P’ bezitten maar die zoeken naar een dominantere sound. Of naar een 5-string waarvan de lage B staat als een huis. Sommige spelers zoeken een nieuwe kwaliteitsbas met de verweerde looks van een vintage. Voor de veeleisende Jazzbass en Precision fan voegen we aan het authentieke concept graag iets extra’s toe.

Rikkers Classic Bassmodels

Kwartierse hals

De klassieke hals is sinds de jaren ‘50 gebouwd van ‘slab cut’ hout. In goed Nederlands: ‘dossen’ gezaagd. Deze constructie levert niet de meest stabiele en stijve hals op. Bij Rikkers bouwen we de halzen daarom van twee delen kwartiers hard rock maple. Dankzij de grotere stijfheid van de halzen hebben onze Classics een beduidend voller en strakker laag.

Rikkers Classic Bassmodels

Relic look

Een van onze specialiteiten is het bouwen van relic basses. Deze Classics vertonen de overtuigende sporen van een roerig clubleven. We geven deze bassen een meedogenloze relic behandeling waardoor ze niet van oud te onderscheiden zijn. Compleet met verweerde craquelé lak en kras- en slijtschade op de juiste plekken. Alle chrome hardware nemen we agressief onderhanden waardoor het de doffe, sleetse uitstraling heeft die bij een oude bas hoort.

Rikkers Classic Bassmodels

Custom built

Elke Rikkers Classic wordt handgebouwd met alle gewenste houtsoorten, pickups, elektronica en hardware. Vanzelfsprekend zijn onze klassieke modellen verkrijgbaar als 4- en 5-string, gefret en fretless, en (zonder meerkosten) linkshandig.