Huur en huurkoop, de mooiste contrabassen binnen bereik

Een mooie Strunal? Een exclusieve Bucur Contrabas? Via huur en lease bij Rikkers komen de beste bassen binnen je bereik. Je kunt al voor één enkel optreden een bas huren, desgewenst inclusief brengen en halen.

Zoek je een uitstekende contrabas voor een langere periode? Dan bieden we je via huurkoop een aantrekkelijke constructie. Je huurt dan voor een half jaar een nieuwe contrabas. Besluit je daarna het instrument te kopen, dan wordt de betaalde huur en de borgsom volledig in mindering gebracht op de verkoopprijs. Een renteloze gespreide betaling dus; over voordelig gesproken. Na het eerste halfjaar kun je uiteraard het contract ook verlengen. Besluit je na een jaar huur alsnog de bas te kopen? Ook dan wordt een half jaar betaalde huur en uiteraard de borgsom in mindering gebracht op de verkoopprijs. De voordelige huurkoopconstructie geldt voor al onze nieuwe contrabassen. Onderaan deze pagina vind je de huurkoopvoorwaarden.

Hier volgt een voorbeeld van deze mogelijkheid bij een Strunal contrabas:

 

Instrument:

Strunal 3/4 Contrabas met massief bovenblad, ebbenhouten toets, spirituslak afwerking en Rikkers element.

Nieuwprijs: € 2.300,-

Huurprijs 3% per maand: € 70,- per maand,
oftewel: € 420,- per half jaar

Borgsom: 25% van de verkoopprijs: € 575,-

Je betaalt dus bij het ophalen van de bas € 995,-.

Bijbetaling bij aanschaf na een half jaar huren wordt dan: € 1.305,-

Besluit je nog een half jaar te huren dan betaal je wederom € 420,- huur.
De bijbetaling bij aanschaf blijft dan: € 1.305,-

Bij het huren van een bas wordt er een overeenkomst opgemaakt, waarbij wij vragen je te legitimeren. Een voorbeeld van een huurkoopovereenkomst staat hieronder.

 

Omschrijving huurkoopovereenkomst:

1. Rikkers gitaarbouw verhuurt het hierna te omschrijven instrument voor een periode van ten minste zes maanden met een stilzwijgende verlenging van een periode van telkens zes maanden aan hierna te noemen huurder.

2. Het instrument blijft eigendom van Rikkers Gitaarbouw tot na volledige betaling.

3. De huurder betaalt bij aanvang van de huurperiode een borgsom van 25% van de nieuwwaarde van het instrument, zijnde € 575,- aan Rikkers Gitaarbouw, die bij beëindiging van de huurovereenkomst aan de huurder wordt geretourneerd, mits het instrument geen valschade of schade door onoordeelkundig gebruik heeft geleden.

4. De huur bedraagt 3% van de nieuwwaarde per maand, zijnde € 70,- per maand, per zes maanden vooruit te voldoen, oftewel € 420,-.

5. Bij aankoop van het instrument wordt 6 maanden huur van de verkoopprijs afgetrokken.

6. Overmatige slijtage, valschade en schade door onoordeelkundig gebruik zijn voor rekening van de huurder. Dit ter beoordeling van Rikkers Gitaarbouw.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor huurkoop van een Contrabas? Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is?

Neem contact met ons op