Eén dag, één gitaar, drie gitaarbouwers, één winnaar

Een unieke uitdaging voor drie generaties gitaarbouwers

Rikkers gitaarbouw, een gerespecteerd bedrijf in de wereld van (bas-)gitaristen, viert dit jaar haar 40 jarig bestaan op een bijzondere manier. Drie gitaarbouwers, Ferdinand Rikkers, Jacco Stuitje en Daan Marinus, gaan zichzelf uitdagen met een uniek project: het creëren van een handgebouwde gitaar in slechts één dag.

Het motto van Rikkers Gitaarbouw is altijd geweest: “Goede dingen kosten tijd, betere dingen vereisen geduld.” Gedurende de afgelopen 40 jaar hebben ze bewezen dat aandacht en tijd de sleutel zijn tot kwaliteit. Klanten hebben leren waarderen dat de snelste keuze niet altijd de beste is – kwaliteit heeft voorrang. Maar waarom dan nu in één dag een gitaar bouwen? Jacco en Daan verklaren:

“We willen onszelf uitdagen en ons vakmanschap testen, laten zien hoe sterk onze samenwerking is. Aangezien de gitaar nog gemaakt moet worden, is het niet te voorspellen hoe dit zal verlopen. We gaan er met een open houding in en zien wat we aan het einde van de dag bereiken. Eén ding is zeker: dit is een éénmalig experiment.”

40 jaar gitaarbouw in vogelvlucht

In november 1983 opende de destijds 21-jarige Ferdinand Rikkers de deur van zijn nieuwe werkplaats in de Folkingestraat in Groningen. De stad Groningen, met zijn vele muzikanten en versleten gitaren, vond al snel de weg naar zijn werkbank. Het bedrijf kreeg nationale bekendheid en groeide gestaag. In de jaren negentig vroeg Ferdinand Jacco Stuitje als leerling. In 2000 werd Jacco partner en verhuisde de werkplaats naar een rustigere locatie aan de rand van de stad. Klanten kwamen inmiddels vanuit heel Europa en verder. In 2019 trad Daan Marinus toe als leerling. Dit jaar werd ook hij volwaardig partner, waarmee Rikkers Gitaarbouw nu uit drie generaties gitaarbouwers bestaat.

En daarna…

…wordt de gitaar verloot. Een instrument wordt tenslotte gemaakt om bespeeld te worden. Tot en met eind december kan elke gitarist die €10,- doneert aan stichting De Rijdende Popschool zich inschrijven voor de verloting van de gemaakte gitaar. Bij De Rijdende Popschool krijgen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles in een bandje. De muziekschool komt naar je toe en neemt alles mee. Aangezien het maken van muziek zo’n beetje het beste is wat een mens kan doen is de Rijdende Popschool een doel dat het waard is om gesteund te worden. De winnaar zal bekendgemaakt worden voor het einde van 2023.

De Rijdende Popschool

Wat is de Rijdende Popschool?

 

Bij de Rijdende Popschool krijgen kinderen, jongeren en volwassenen muziekles in een bandje. Om mee te doen met de Rijdende Popschool hoef je geen instrument t kunnen bespelen en je hoeft ook niets te huren of te kopen. De muziekschool komt naar de dorpen toe met alle spullen die nodig zijn, zoals instrumenten. versterkers, microfoons en een zanginstallatie. Er wordt lesgegeven door een professionele handcoach.

WIE?

Ferdinand, Jacco en Daan, jubilarissen

WAT?

Maken een handgebouwde gitaar in 1 dag

WAAR?

bij Rikkers Gitaarbouw in Groningen

WANNEER?

Op 19 november, 25 november en 29 december

WAAROM?

Omdat we 40 jaar bestaan.

HOE?

We vieren dit door de gitaar weg te geven! Eenieder die €10,- doneert aan De Rijdende Popschool maakt kans op de gitaar

Rikkers Guitars_Portrait_w_Guitars

Zie hier het Eindresultaat:

 

Win de Rikkers Jubileum Gitaar!

 

Voor ons 40 jarig jubileum hebben we ons zelf uitgedaagd: we maken een Rikkers gitaar in één dag.

Op 19 november maken we een uniek, handgemaakt instrument in 1 dag. Deze gitaar wordt gepresenteerd op ons jubileum dat we vieren op 25 november. Vanaf dat moment kun je je inschrijving voor de verloting door €10,- te doneren aan De Rijdende Popschool. Dat kan op door de QR te scannen die op deze pagina verschijnt. Op 27 December sluit de inschrijving en de winnaar wordt bekend gemaakt op 29 December.

Thanks and a big shout-out to David MoSo for filming and editing, Cashmyra for co-organising and Vita for coming up with this ridiculous plan!

 

And of course a big thank you to all the people wo bought a ticket or donated, you made our 40th anniversary an event to remember!