vintage looks met strak modern laag

Naast onze eigen basmodellen bouwen we regelmatig klassiekers zoals de Precision bass. Maar dan wel naar eigentijdse inzichten wat betreft sound en constructie. Neem nu deze P die net onze werkplaats verlaten heeft. Een waarheidsgetrouwe replica van het 64 er model, intensief ge-aged en met een hals die bassisten destijds maar wat graag hadden willen monteren.

Rigoureuze relic behandeling

Deze Rikkers vintage ‘P’ vertoont de sporen van een roerig clubleven. Dankzij onze speciale relic behandeling is de bas niet van oud te onderscheiden. Denk aan een verweerde craquel� lak compleet met schade en krassen op de juiste plekken. Als kleur kozen we voor vintage white; uiteraard heftig vergeeld. Verder ontwierpen we de bas strikt volgens het 64’er design met elzen body, esdoorn hals, palissander toets, red tortoise slagplaat en brug- en pickup-kappen. Alle chrome hardware is agressief onderhanden genomen en heeft daardoor de verweerde uitstraling die bij een oude bas hoort.

Kwartierse hals, handgewonden pickups

Halzen werden in de sixties − en nu nog steeds overigens − uit kostenoverwegingen gebouwd van slab cut hout; in goed Nederlands dossen gezaagd. Ze kunnen hierdoor ernstig werken; krom trekken en torderen. Deze problemen zijn uitgesloten met de Rikkers relic P . De hals is gebouwd van kwartiers esdoorn dat we doormidden zaagden en vervolgens gespiegeld verlijmden. Werking wordt hierdoor opgeheven en de bas krijgt een beduidend voller en strakker laag. Voor een nog indrukwekkender sound monteerden we onze eigen handgewonden elementen. Niet alleen klinken deze opener en transparanter dan het origineel. Ook gaven we ze extra windingen, wat een voller geluid oplevert.

Prijs:

€ 2.750,-

Deze basgitaar eens proberen?

In ons atelier in Groningen ben je van harte welkom om onze bassen uit te proberen en een indruk te krijgen van de sound en het speelcomfort.

Kom bij ons langs Bekijk huidige aanbod basgitaren