Daan Marinus werd in 2023 compagnon bij Rikkers Gitaarbouw. Hij brengt zijn eigen modellen mee naar de zaak.

Bekijk ze hier of kom er persoonlijk op spelen.

Over Daan

 

Daan Marinus raakte al op zeer jonge leeftijd besmet met het gitaarbouwvirus: op 12-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste gitaar met bouwpakket. Al snel werden goedkope gitaren herbouwd en opnieuw afgewerkt, 3 jaar later begon Daan aan zijn eerste echte gitaarbouwproject. Toen Daan kwam heb ik contact gehad met Jacco & Ferdinand werd hem gevraagd leerling te worden. Al na een paar jaar werd het voor zowel Daan als de partners duidelijk dat zijn toekomst in de gitaarbouw ligt.

Caiman

 

De Caiman is een ode aan enkele van de klassieke extreem gevormde gitaren. Het doel van dit model was om puntig maar comfortabel rond te zijn en op de juiste plaatsen contouren te hebben. Het voorbeeld rechts schreeuwt om aandacht, maar dit model leent zich ook uitstekend voor een meer gecamoufleerde houtlook.

Capra

 

Dit model is vernoemd naar het geslacht geiten. Een comfortabele offsetvorm waarmee je gemakkelijk op en neer kunt klimmen op de toets, net als een behendige en winterharde berggeit. Zowel een moderne (zoals te zien op de foto) als een meer traditionele aanpak werken heel goed met dit model.

 

Orvar

 

Net als de Noorse legendarische held waarnaar hij is vernoemd, is de Orvar gebouwd als een tank en klaar voor de strijd met alles wat je erop gooit! Deze moderne single-cut heeft een licht offset-vorm en comfortabele contouren.

 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw eigen Marinus gitaar? Wij beantwoorden graag al uw vragen!

Neem contact met ons op