ALGEMENE VOORWAARDEN
Door gebruik te maken van onze diensten, gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden.

BESTELPROCES:
Met ons praten over uw wensen en behoeften voor een op maat gemaakt instrument is gratis en we rekenen geen kosten voor het doen van een vrijblijvende offerte. Na acceptatie van het bod is dit document voor ons bindend in die zin dat wij de prijs van het te worden instrument niet zullen wijzigen, tenzij u een grote wijziging aanvraagt nadat wij zijn begonnen met bouwen. In dat geval maken wij voor u een offerte voor het extra werk. Voor u is de aanbieding pas bindend nadat u uw aanbetaling heeft betaald.

AANBETALING:
Om een bestelling op maat voor beide partijen bindend te maken, vragen we een niet-restitueerbare aanbetaling van 50% voordat we beginnen met bouwen. Het resterende bedrag (plus verzendkosten, etc. indien van toepassing) is verschuldigd vóór verzending of afhaling van het instrument.

PRIJZEN:
Al onze prijzen zijn vermeld met 21% BTW, tenzij anders vermeld. Voor klanten uit EU-landen: tenzij je een winkelier of beroepsmuzikant bent met een geldig btw-nummer, moeten we de Nederlandse btw van 21% in rekening brengen. Als u een btw-nummer heeft, geef dit dan aan ons op het moment van bestellen. Voor bestellingen van buiten de EU: u bent verantwoordelijk voor alle invoerrechten, douanekosten en andere toepasselijke vergoedingen. Als het instrument met een officiële vervoerder wordt verzonden, hoeven we geen Nederlandse btw in rekening te brengen, maar de vervoerder brengt de toepasselijke invoerrechten en douanekosten in rekening. Als het instrument persoonlijk wordt opgehaald, moeten we btw in rekening brengen, maar we zorgen voor het benodigde papierwerk om het bij de douane terug te vragen.

Wij hebben de grootst mogelijke zorg besteed aan uiterlijk en inhoud van deze website en Social Media en doen ons best om alles up-to-date en fouten-vrij te houden. Dat houdt concreet in dat u ons kunt houden aan de prijzen die hier vermeld staan voor instrumenten, versterkers en reparaties. We behouden ons echter het recht voor, zoals staat uitgelegd bij de prijslijst voor reparaties, prijzen bij taxatie van een betreffend instrument aan te passen. Ook andere prijswijzigingen zijn ten alle tijde voorbehouden.

BETALINGEN:
Wij accepteren contant geld, overschrijvingen en PayPal-betalingen. Als u een instrument persoonlijk ophaalt, kunt u het bedrag pinnen. Artikelen worden alleen verzonden na volledige betaling van het instrument. Reparaties worden (meestal) betaald nadat we klaar zijn met ons werk. U kunt uw instrument echter niet meenemen zonder dat de factuur volledig is betaald.

ANNULERINGEN
Als u een kant-en-klaar instrument heeft besteld, heeft u 14 werkdagen de tijd om het instrument te retourneren mocht u het niet naar wens vinden. In dit (onwaarschijnlijke) geval dient u ons schriftelijk (per e-mail) op de hoogte te stellen en het instrument op eigen kosten te retourneren. Alle betalingen zullen worden terugbetaald na aftrek van gemaakte kosten of geleden schade, inclusief verzendkosten.

Voor op maat gemaakte instrumenten geld: vanwege de unieke aard van het bestelde instrument zal het als we eenmaal zijn begonnen met het bouwen van een instrument volgens uw specificaties, erg moeilijk, zo niet onmogelijk zijn om het door te verkopen. Daarom is een bestelling voor maatwerk definitief en is er geen restitutie van de aanbetaling zodra we zijn begonnen met bouwen. Houd hier rekening mee voordat u besluit om de bestelling te plaatsen. In de meest eenvoudige bewoordingen: als u ons geld heeft gestuurd voor een aanbetaling op een aangepaste bestelling, beschouw uw bestelling dan als bindend.

Voor reparaties geldt: u ontvangt per e-mail een reparatiebericht met een prijsopgave. Als we eenmaal aan uw instrument zijn begonnen, kunt u de reparatie niet meer annuleren.

GARANTIE
Producten vervaardigd en verkocht door Rikkers Guitars hebben een garantie tegen defecten in materiaal of vakmanschap voor de eerste koper gedurende de periode van 5 jaar na aankoop.
Schade veroorzaakt door onjuiste behandeling, opslag of tijdens transport vallen niet onder de garantie. Plaats van uitvoering is Groningen, Nederland. Het Nederlands recht is van toepassing. Toepassing van CISG is uitdrukkelijk uitgesloten.
Op andere instrumenten en versterkers geldt een garantietermijn van 1 jaar, op gebruikte instrumenten en versterkers 3 tot 6 maanden, en op alle werkzaamheden en reparaties 3 tot 6 maanden. Mocht het nou zo zijn dat je ontevreden bent over een reparatie, een afstelling bijvoorbeeld, wacht dan a.u.b. niet te lang met reclameren; we zullen er alles aan doen om problemen op te lossen.

SCHADE:
Je mag uiteraard van ons verwachten dat wij zorgvuldig omgaan met je instrument. Mocht er bij ons onverhoopt schade ontstaan aan je instrument (een kras bijvoorbeeld) dan lossen wij dat natuurlijk op (dat is namelijk ons vak) en als dat niet mogelijk blijkt vergoeden we de schade. Soms is schade echter niet te voorkomen: bij bijvoorbeeld gelakte esdoorn toetsen van bepaalde jaartallen (bas-)gitaren van het merk Fender valt de lak al bij het bekijken van de toets af. Schade die wij niet kunnen voorkomen is dan ook altijd uitgesloten van deze garantie. Een tip: laat het liefst je instrument in een hoes of koffer achter.

KLACHTEN:
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland, in welke zin dan ook. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar vragen@rikkergitaarbouw.nl. U mag natuurlijk ook even bellen met 050-5491062 als u dat liever doet. U mag er op vertrouwen dat we ons uiterste best zullen doen om adequaat te reageren en uw klacht op te lossen. Leiden onze acties echter niet tot een voor u aanvaardbare oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op ec.europa.eu/odr.

VERZEKERING:
De meeste van onze klanten hebben een verzekering van hun instrument. Wij gaan er van uit dat je zelf zorgdraagt voor de verzekering van je (vaak dure) instrument, en die is ook geldig als je instrument bij ons ter reparatie is. Dit is ten allen tijde de voorliggende verzekering: dat wil zeggen dat je eigen verzekeringsmaatschappij in eerste instantie aangeschreven wordt als er onverhoopt sprake mocht zijn van brand, diefstal of vermissing. Mocht het echter zo zijn dat je zelf niet bent verzekerd dan hebben wij een zogenaamde additionele verzekering afgesloten die we kunnen aanspreken als er sprake mocht zijn van brand, diefstal of vermissing.

DISCLAIMER WEBSITE:
Rikkers Gitaarbouw aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van onze website of uitingen op diverse Social Media.

PRIVACY
Bestellingen worden per e-mail geplaatst. Voor dat doel worden uw naam, e-mailadres en alle andere relevante gegevens voor de bestelling, facturering en verzending verwerkt via onze e-mailservers en opgeslagen op onze computers. We geven geen gegevens aan derden tenzij:
• we zijn wettelijk verplicht om dit te doen (dat omvat ook de verwerving van bijvoorbeeld CITES-documenten, indien van toepassing)
• het nodig is voor verzending en gerelateerde douaneprocessen. We bewaren alle gegevens tot het verstrijken van de fiscale bewaartermijn (7 jaar) of langer indien nodig (zoals CITES-documenten). De gegevensnaam, adres, gekochte goederen en aankoopdatum worden eveneens bewaard tot het einde van de productaansprakelijkheid (10 jaar).
U heeft het recht op informatie, correctie, verwijdering, beperking, dataportabiliteit, herroeping en verzet. Als u van mening bent dat de verwerking van uw gegevens in strijd is met de gegevensbeschermingswet of als uw gegevensbeschermingsclaims op een andere manier zijn geschonden, kunt u een klacht indienen bij de Nederlandse toezichthouder, dat is de Autoriteit Persoonsgegevens.