De Treeline is een eerbetoon aan hout als natuurproduct. Zonder bomen geen leven − laat staan custom basgitaren. In ons atelier in Groningen ben je van harte welkom om de Treeline basgitaar uit te proberen en een indruk te krijgen van de sound en het speelcomfort.

Ultralicht en verbazend strak

 

De Treeline is een bijzondere, extreem lichte basgitaar met een verrassend strak geluid. Deze basgitaar weegt slechts ongeveer 3.000 gram in de 5-snarige versie. Het ontwerp is gebaseerd op onze Powerline basgitaar, die bekend staat om de Single Cutaway constructie die de hals hoog aangrijpt. Hierdoor wordt de trillingsenergie van de snaren efficiënt benut, wat resulteert in een krachtige lage tonen. De lage B-snaar van de Treeline heeft daardoor een heldere definitie en klinkt als een klok. .

Optimaal speelcomfort

 

De Treeline is een basgitaar die erg prettig speelt. De overgang tussen de hals en de body is vloeiend gemaakt, wat betekent dat zelfs de hogere noten gemakkelijk kunnen worden bespeeld. Standaard heeft dit instrument een halsprofiel dat aan de ene kant dikker is onder de B-snaar en aan de andere kant dunner onder de G-snaar. Dankzij dit speciale ontwerp ligt de hals bijzonder comfortabel in de hand.;

Volle sound met veel punch

 

De Treeline heeft een hals die in kwartiers gezaagd is en in de open body is gelijmd. Hierdoor krijgt de gitaar een vol geluid, vergelijkbaar met een doorlopende hals, maar met de kenmerkende scherpere aanslag van een ‘bolt-on’. Van beide het beste dus..

Rikkers Ceramic Soapbar Pickup

 

Een goede baspickup moet goed de verschillende tonen en dynamiek van een basgitaar kunnen opnemen. Onze Ceramic Soapbar heeft als bijzondere eigenschap dat het een breed scala aan tonen en dynamiek kan produceren, variërend van zacht en subtiel tot luid en krachtig. Hierdoor kan de pickup alle expressie en gevoel vastleggen die een bassist aan zijn of haar spel toevoegt. Dit maakt het tot een belangrijk onderdeel voor elke bas die wordt gebruikt bij live optredens of opnames. In de Treeline bevindt zich één soapbar, op de juiste plaats om alles goed te kunnen vastleggen wat je er op speelt.

Volledig custom made

 

Elke Treeline is een uniek instrument waarvan er daadwerkelijk maar één bestaat. Graag bouwen we deze bas volledig naar jouw persoonlijke voorkeuren met alle gewenste houtsoorten en een pickup, elektronica en hardware van topkwaliteit. Vanzelfsprekend is deze custom bass verkrijgbaar als 4-, 5- en 6-string, gefret en fretless, en (zonder meerkosten) linkshandig.

 

Prijsindicatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een eigen Treeline basgitaar? Benieuwd naar wat er allemaal binnen je bereik ligt?

Neem contact met ons op