De Treeline is een eerbetoon aan hout als natuurproduct. Zonder bomen geen leven − laat staan custom basgitaren. In ons atelier in Groningen ben je van harte welkom om de Treeline basgitaar uit te proberen en een indruk te krijgen van de sound en het speelcomfort.

Maak snel een afspraak Bekijk ons huidige aanbod basgitaren

Ultralicht en verbazend strak

 

De Treeline is een unieke, superlichte bas met een verbazend strak geluid. De bas heeft een ongekend laag gewicht van ca. 3.000 gram in 5-snarige uitvoering. Het ontwerp is afgeleid van onze Powerline bass met z’n markante single-cut constructie. Hiermee wordt de trillingsenergie van de snaren beter benut, wat een dominant laag oplevert. De lage B van de Treeline heeft dan ook volop definitie en staat als een boom.

Optimaal speelcomfort

 

De Treeline is een zeer comfortabel spelende bas. De overgang tussen hals en body is vloeiend vormgegeven, waardoor ook de hogere halsposities uiterst comfortabel bespeelbaar zijn. Standaard heeft het instrument een asymmetrisch halsprofiel, ofwel dikker onder de B-snaar en dunner onder de G-snaar. Door dit ergonomische design ligt de hals bijzonder comfortabel in de hand.

 

Volle sound met veel punch

 

De Treeline is uitgevoerd met een kwartiers gezaagde, in de body verlijmde hals. Deze constructie levert het volle geluidskarakter op van een doorlopende hals met de typisch percussieve attack van een ‘bolt-on’. Van beide het beste dus.

Volledig custom made

 

Elke Treeline is een uniek instrument waarvan er daadwerkelijk maar één bestaat. Graag bouwen we deze bas volledig naar jouw persoonlijke voorkeuren met alle gewenste houtsoorten en een pickup, elektronica en hardware van topkwaliteit. Vanzelfsprekend is deze custom bass verkrijgbaar als 4-, 5- en 6-string, gefret en fretless, en (zonder meerkosten) linkshandig.

 

Prijsindicatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een eigen Treeline basgitaar? Benieuwd naar wat er allemaal binnen je bereik ligt?

Neem contact met ons op