De Waveline is ontworpen is vanuit een eigentijdse kijk op sound, speelcomfort en design. Qua looks is deze gitaar onmiskenbaar een Rikkers. Het design is dan ook afgeleid van onze Bodyline en vroeger ook de Flatline basgitaren. De Waveline is geen Strat, het is geen Les Paul, maar het instrument verenigt vele sterke punten van beide klassiekers.

Sustain en speelcomfort

 

Eén van de meest karakteristieke eigenschappen van de Waveline is z’n gelijmde hals. Deze stabiele halsconstructie à la Les Paul kiezen we om een optimale sustain te creëren. De superstijve hals van de Waveline wordt altijd gebouwd van kwartiers gezaagd hout, wat de sustain en toonafgifte nog verder ten goede komt. Een ander voordeel van de verlijmde halsconstructie is de uitstekende bereikbaarheid van alle 24 frets. Doordat de hals van de Waveline niet een geschroefde ‘hiel’ heeft zoals bij een Strat of Tele, maar juist een vloeiende halsbody-overgang, zijn ook de hogere posities comfortabel bespeelbaar. Vanzelfsprekend geven we een moderne gitaar als de Waveline standaard een toets met een compound radius.

Uiteenlopende pickup configuraties

 

Het moderne karakter van de Waveline brengen we graag ook tot uitdrukking in veelzijdigheid. Qua pickups kiezen we altijd voor een zo breed en transparant mogelijk geluid. Natuurlijk hanteren we bij een custom guitar als deze geen standaard pickup- en elektronica-configuratie. Hotrodded PAF’s of vintage-style single coils? Wildere plannen wellicht, zoals een sustainer of MIDI-functionaliteit? We adviseren je met alle plezier.

 

 

Volledig custom made

 

Elke Waveline is een uniek instrument waarvan er daadwerkelijk maar één bestaat. Graag bouwen we deze gitaar volledig naar jouw persoonlijke voorkeuren met de meest luxueuze houtsoorten en topkwaliteit pickups, elektronica en hardware. Ook is de Waveline leverbaar met een luxe carved top in plaats van de standaard bodyvorm. Vanzelfsprekend is deze custom guitar verkrijgbaar als 6- en 7-string en (zonder meerkosten) linkshandig.

 

Prijsindicatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een eigen Waveline gitaar? Benieuwd naar wat er allemaal binnen je bereik ligt?

Neem contact met ons op