In ons atelier in Groningen ben je van harte welkom om onze contrabassen uit te proberen en een indruk te krijgen van de sound en het speelcomfort.

Kom bij ons langs Bekijk huidige aanbod contrabassen

Contrabas Atelier Rikkers, hét professionele adres voor je contrabas

 

Wil je een nieuwe of oude contrabas kopen? Begin dan met een advies van vakmensen. Atelier Rikkers is hét professionele contrabas adres. Wij adviseren je uitgebreid over de contrabas die past bij jou. Die is afgestemd op je muziekstijl, je speelwijze en je favoriete contrabas geluid.

Rikkers is het grootste contrabas atelier van Noord-Nederland. Op donderdag- en vrijdagmiddag nemen we graag alle tijd voor je. Wil je op zaterdagmiddag langskomen, informeer dan vooraf even of Ferdinand Rikkers aanwezig is.

 

Bekijk huidig aanbod contrabassen »

Rikkers Double Bass Pickup

 

We zijn al weer jaren succesvol met de enige echte Rikkers Contrabas Pickup. Wij maken onze elementen volgens een speciaal procedé waarbij het piëzo-filmpje wordt verlijmd aan een combinatie van hout en lijm. Hierna wordt het element behandelt zodat het heel hard wordt, waarna het verlijmd kan worden op de kam. Dit verlijmen is niet voor altijd, het kan gemakkelijk verwijderd worden. De verlijming zorgt voor het meest directe contact tussen contrabas en element. Dit levert een heel sterk, krachtig en direct geluid op.

Rikkers Contrabas-element, inclusief montage: € 245,-

 

Maak een afspraak »

Je nieuwe double bass perfect afgesteld

 

Bij contrabas atelier Rikkers gaan we voor optimaal speelplezier. Een contrabas kopen, betekent bij ons dat we hem eerst grondig voor je onderhanden nemen. Dat begint bij het nauwgezet vlakken van de toets. Daarna plaatsen we een nieuwe, handgemaakte kam. Ook pakken we de topkam, stapel en het staartstuk aan. Tot slot krijgt je contrabas een nieuwe set snaren van topkwaliteit. Kortom, een contrabas kopen is bij Rikkers ambachtelijk maatwerk. Benieuwd hoe zo’n klus in het werk gaat? Bekijk onze video.

Instapmodellen; contrabassen voor beginners

Ben je een beginnende bassist? Wil je een goede en betaalbare contrabas kopen? Dan maak je met onze gelamineerde bassen een prima keuze vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Om de kwaliteit te garanderen zoeken we de contrabassen vaak zelf uit bij de leverancier. Ook de prijsgunstige contrabassen zijn bij ons altijd voorzien van een ebbenhouten toets. En natuurlijk stellen we je nieuwe contrabas zorgvuldig voor je af. Vaak hebben we deze bassen ook met een massief bovenblad, waarmee je kwalitatief een betere bas krijgt.

Middensegment; Massieve contrabassen

Zoek jij als bassist een hoogwaardiger alternatief? Oriënteer je dan eens op een  Massieve contrabas bij Rikkers. Een massieve contrabas heeft meer volume en meer karakter kwa toon. Ook wordt de toon van zo’n bas over de jaren steeds beter door het bespelen. Deze bassen zijn ook altijd voorzien van een ebben toets en staartstuk. Uiteraard kan de bas helemaal naar wens afgesteld worden. Vaak zijn deze bassen al voorzien van een verstelbare kam en een contrabas element.

Topsegment; massieve contrabassen

Ga je als bassist voor een echte topbas? Dan ben je bij contrabas atelier Rikkers aan het juiste adres voor fraaie massieve contrabassen uit vaak kleine ateliers. We hebben op voorraad diverse handgemaakte bassen in grote en kleine uitvoeringen. Een fraai voorbeeld is een Roemeense  contrabas van het atelier Bucur.  Maar we hebben ook mooie bassen uit Tjechië en enkele fraaie handgebouwde bassen van Chinese meesterbouwers.

Oude contrabassen

Contrabas atelier Rikkers heeft altijd enkele echt oude contrabassen in huis. Zo’n oude bas heeft vaak een eeuwenoude geschiedenis en evenredig veel karakter. Zo’n exclusieve oude bas is, of wordt, uiteraard vakkundig gerestaureerd in ons eigen atelier.

Meer weten over onze contrabassen? Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw eigen contrabas? Weten welk segment het best bij je past?

Neem contact met ons op