In onze werkplaats is jouw gitaar, basgitaar of contrabas in de vakkundige handen van Daan, Ferdinand of Jacco; bij elkaar meer dan een 40 jaar aan ervaring staat daarvoor garant. Van complexe halsreparatie tot periodiek onderhoud, in ons atelier ontvangt jouw instrument de zorg en deskundigheid die het verdient.

Elke reparatie begint met een gratis inspectie en advies.

Maak snel een afspraak

Afstel en Onderhoudsbeurt: de APK voor je gitaar.

 

We hebben in de afgelopen 30 jaar duizenden instrumenten afgesteld. Toch is er geen standaard afstelling omdat elke muzikant andere eisen stelt aan zijn of haar (bas-) gitaar. We stellen je instrument af op jouw wensen, afgestemd op jouw snaren en op jouw muziek. Bij een afstel- en onderhoudsbeurt kijken we je gitaar na van de tuners tot de output. Topkam, toets, pickups en elektronica, we gaan alles bij langs. Dit combineren we met een grondige reiniging, polijst en doorsmeerbeurt zodat je (bas-) gitaar er weer even tegen kan. We doen het goed of we doen het niet. Dat houdt in dat we gemiddeld 1,5 tot 2 uur bezig zijn met je instrument. Daar krijg je dan ook garantie op.

Afstel- en Onderhoudsbeurt: vanaf € 85,00, dat is incl. 21%BTW.
Er geldt een meerprijs van €15,00 voor een zwevende tremolo.

Frets Vlakken

 

Soms moeten frets gevlakt worden voor je een instrument goed kunt afstellen. Vlakken houdt in dat de frets van je bas of gitaar tot op de 100ste millimeter precies even hoog worden gemaakt. We doen dat per snaar. Na het vlakken moeten de frets worden gerond, geschuurd en gepolijst.

Vlakken inclusief afstel- en onderhoudsbeurt: vanaf € 195,00 (incl.21%BTW) 
Er geldt een meerprijs van €15,00 voor een zwevende tremolo.

 

Herfretten

 

Als frets te laag zijn of te diep ingesleten kunnen ze niet meer gevlakt worden. Vervangen van alle frets is dan de oplossing. Wij vervangen alleen alle frets, niet enkele. Oude frets worden uitgesneden en verhit waarna ze met speciaal gereedschap uit de sleuven worden verwijderd. Na het verwijderen wordt door ons altijd eerst de toets gevlakt waarna de nieuwe frets verlijmd en geperst worden in de toets. De frets blijven hierbij zo hoog mogelijk. Dit is wat je noemt een Zeer Grote Beurt. Met een herfret kun je veel halsproblemen oplossen.

Herfretten inclusief toets vlakken, afstellen/onderhoud: vanaf € 395,00 incl. 21%BTW
Er geldt een meerprijs €25,00 voor een hals met binding en €15,00 voor een gitaar met tremolo..
Wil je Stainless Steel-frets op je instrument dan kost dat €150,- extra.
Een herfretbeurt van een gelakte maple hals is altijd erg veel werk en kent daarom een kostprijs vanaf €450,-

Kop verlijmen

 

Een val, een tik of een dreun: als je instrument van mahonie is gemaakt is je kop zo gebroken. Dat kan bijna altijd goed gerepareerd worden. Ons record is 6 kopbreuken in 1 week. Is je kop er af, verzamel de splinters en haal de snaarspanning van je gitaar. Het verlijmen, bijvullen, bij- en afwerken is een klus die tussen de € 150,00 en € 175,00 (incl. 21% BTW) kost. Wil je de scheur onzichtbaar weggewerkt hebben dan moet er een spuitklus aan te pas komen en wordt het een stuk duurder. Hou rekening met € 325,00 tot € 375,00 euro (incl. 21%BTW)

 

 

 

Is je instrument kapot? Speelt het niet helemaal lekker meer of rammelt er iets? Aarzel niet en kom langs. Je krijgt van ons een eerlijk advies.

Neem contact met ons op