De Treeline gitaar is in navolging van de Rikkers Treeline bas een eerbetoon aan hout als natuurproduct. Zonder bomen geen leven − laat staan custom (bas)gitaren. In ons atelier in Groningen ben je van harte welkom om de Treeline te proberen en een indruk te krijgen van de sound en het speelcomfort.

Maak snel een afspraak Bekijk ons huidige aanbod gitaren

Ultralicht en verbazend strak

 

De Treeline gitaar is een unieke, superlichte gitaar met een verbazend vol geluid. Het ontwerp is afgeleid van onze Treeline bass  en onze Hybridline gitaar met z’n markante single-cut constructie. De toon van de gitaar komt vooral van de stijfheid van de constructie. Na vele experimenten en het gebruik van verschillende houtsoorten kwamen we steeds meer tot de conclusie dat niet zozeer de massa van een gitaar de toon bepaalt, maar juist de stijfheid. Zo kun je met een ultralichte gitaar toch vol klinken en een blikvanger is het gegarandeerd!

Optimaal speelcomfort

 

De Treeline is een zeer comfortabel spelende gitaar. Niet alleen vanwege het gewicht, maar ook vanwege het ergonomische design van de hals. De hals is op een manier aan de body bevestigd die de stijfheid van de constructie verhoogd en het speelcomfort verbetert. De hogere frets zijn makkelijk bespeelbaar en de gitaar beweegt vrij mee met de speler.

 

Volledig custom made

 

Elke Treeline gitaar is een uniek instrument waarvan er daadwerkelijk maar één bestaat. Graag bouwen we deze gitaar volledig naar jouw persoonlijke voorkeuren met alle gewenste houtsoorten en een pickup, elektronica en hardware van topkwaliteit. Vanzelfsprekend is deze custom gitaar ook zonder meerkosten linkshandig verkrijgbaar.

 

Prijsindicatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor een eigen Treeline gitaar? Benieuwd naar wat er allemaal binnen je bereik ligt?

Neem contact met ons op